Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Bezlepková alpská torta s pomarančovým krémom

Bezlepkový alpský dort s pomerančovým krémem
Porad:Súbojj chutí – David vs. Matteo 2, epizóda 8
Chod:Dezert
Kuchyňa:Francúzska

Ingrediencie

  • 3 vajíčka
  • 60 g trstinového cukru
  • 200 g masla
  • lyžica rumu
  • nastrúhaná kôra z jedného pomaranča
  • 200 g mandlových vločiek
  • 100 g velmi jemnej kukuričnej kaše
  • lyžička kypriaceho prášku
  • špetka soli
  • cukor

Pomarančový krém

  • šťava z 1 pomaranča
  • 2 vajíčka
  • 4 lyžičky cukru
  • 20 g masla
  • forma o priemere 24 cm

Postup prípravy

V mise rozšľahajte vajíčka a cukor, abyste získali nadýchanú zmes.

V hrnci rozpustite maslo. Pridajte rum a pomarančovú kôru. Nalejte do misy s rozšľahanými vajíčkami a promiešajte.Pridajte mandlové vločky, kašu, kypriaci prášok a soľ. Premiešajte.

Nalejte pripravenú zmes do formy na pečenie vyloženej papierom na pečenie. Pečte v rúre prehriatej na 180°C po dobu cca 40–50 minút. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Pred podávaním posypte práškovým cukrom.

Pomarančový krém
Vajíčka ušľahajte s cukrom. Do ušľahaných vajec prepasírujte cez sitko pomarančovú šťavu. Nalejte do hrnca a za stálého miešania varte na malom ohni. Keď začne hmota hustnúť, dajte hrniec z ohňa preč a pokračujte v miešaní. Dávajte pozor, aby ste krém nezohriali příliš rýchlo!!!! Prelejte pomarančový krém do misy a pridajte kúsky masla. Miešajte kým sa všetko nespojí.

Tortu nakrájajte a podávajte s lyžicou pomarančového krému.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905