Recepty Canal+ Domo

Hamburger s kačacím mäsom a karamelizovanou cibuľkou

Hamburger s kachním masem a karamelizovanou cibulkou
Porad:Súbojj chutí – David vs. Matteo, epizóda 1
Druh mäsa:Kačacie
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 2 kačacie prsia
  • 2 tenké plátky francúzskeho pliesňového syra Fourme d’Ambert
  • 2 tenké plátky francúzskeho tvrdého ovčieho syra
  • 2 listy rímskeho šalátu
  • 1 paradajka býčie srdce
  • 2 maslové bulky na burgry
  • soľ
  • kajenské korenie

Karamelizovaná cibuľa

  • 2 červené cibule
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 4 lyžice balzamikového octa
  • soľ
  • čierne korenie

Postup prípravy

Cibuľu nakrájajte na kolieska. Restujte ju na strednom ohni na olivovom oleji. Ochuťte soľou a kajenským korením. Pridajte cukor a ocot. Restujte ďaľej, kým sa ocot nevyparí. Dajte na bok.

Paradajku nakrájajte na kolieska. Maslové bulky rozkrojte na dve polovičky.

Kačacie prsia umyte, usušte a kožu narežte do tvaru mriežky. Osolte. Dajte na studenú pánvicu tukom dolu a smažte na strednom ohni 6 - 7 minút. Otočte a smažte ďaľších 6 -7 minút. Preložte ich na tanier, prikryte alobalom a nechajte niekoľko minút odpočinúť.

Na tej istej pánvici orestujte vnútorné strany bulky do zlatava. Prsia nakrájajte šikmo na tenké plátky.

Na spodnú bulku dajte lyžicu karamelizovanej cibule, listy rímskeho šalátu, koliesko paradajky, niekoľko plátkov kačacích pŕs, plátky obidvoch syrov a priklopte druhou polovičkou bulky. Podávajte hneď.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905