Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Halibut na pare v paradajkovej omáčke

Platýs na páře v rajčatové omáčce
Porad:Dávid v Európe 3, epizóda 13
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Talianska

Ingrediencie

  • 2 kusy čerstvého halibuta
  • 8 šťavnatých paradajok (mimo sezónu použite konzervované paradajky)
  • 2 lyžice kapar
  • 8 filetov z ančovičiek
  • 4 strúžky cesnaku, olúpané a nakrájané na väčšie kúsky
  • hrsť čiernych olív
  • 250 ml suchého bieleho vína
  • čerstvé listy bazalky
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej

Postup prípravy

V hrnci na olivovom oleji rýchlo osmažte ančovičky. Pridajte nakrájaný cesnak, kapary a čierne olivy. Chvíľu miešajte a keď ucítite vôňu cesnaku, pridajte paradajky. Priveďte k varu a potom duste na miernom ohni 10 minút. Prilejte suché bilele víno, premiešajte a povarte ďaľších 15 minút, aby sa odparil alkohol.

Kúsky halibuta osoľte, okoreňte a potrite olivovým olejom. Cez hrniec s vriacou vodou dajte mriežku a na ňu položte kúsky ryby. Zakryte pokrievkou a varte na pare cca 12 – 15 minút.

Omáčku nalejte do hlbokého taniera a vložte do nej na pare uvareného halibuta. Ozdobte lístkami bazalky.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905