Recepty Canal+ Domo

Bravčové steaky v pivnej omáčke a cestoviny so šalvijou

Vepřové steaky v pivní omáčce a těstoviny se šalvějí
Porad:Dávid v Európe 2, epizóda 8
Druh mäsa:Bravčové
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 2 bravčové steaky
  • ½ pohára svetlého piva
  • 1 jablko nakrájané na osminky
  • studené maslo
  • ½ červenej cibule, nakrájanej na plátky
  • pár listov šalvije
  • 125 g talianskych cestovín casarecce
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej na smaženie

Postup prípravy

Osolené bravčove steaky pečte na pánvici z obidvoch strán niekoľko minút. Odložte. Na tej istej pánvici osmažte cibuľu, pridajte nakrájené jablko, osolte a nechajte niekoľko minút piecť.

Prilejte pivo a vareškou zoškrabte všetky pripečené kúsky mäsa a zmiešajte ich s jablkami a s cibuľou. Nechajte niekoľko minút bublať, aby sa odparil všetok alkohol. Pridajte 30 g studeného masla a miešajte, kým nevznikne sametová omáčka.

Varte cestoviny podľa pokynov na obale. Sceďte. Na pánvici osmažte na masle lístky šalvije, aby boli chrumkavé.

Zmiešajte s cestovinami a podávajte ako prílohu ku steakom.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905