Recepty Canal+ Domo

Grilované olihne s paradajkovou salsou

Grilované olihně s rajčatovou salsou
Porad:Dávid v Európe 2, epizóda 12
Chod:Obed
Omáčka
Kuchyňa:Španielska

Ingrediencie

  • 4 olihne, vyčistené
  • ½ červené papriky, nakrájané na kocky
  • ½ žlté papriky, nakrájané na kocky
  • ½ zelené papriky, nakrájané na kocky
  • kúsok choriza, nakrájaný na kocky
  • ½ poháru bulguru
  • hrsť cherry paradajok
  • 2 lyžice nasekaných mandlí
  • 4 filety z ančovičiek
  • 2 strúžky cesnaku
  • olivový olej
  • čerstvý tymián
  • 1 limetka
  • špáratká

Postup prípravy

Bulgur zalejte horúcou vodou a nechajte 20 – 30 minút odstáť.

Osmažte chorizo do chrumkava. Pridajte papriku, dochuťte a opekajte, kým nezmäkne. Zmiešajte s bulgurom, dochuťte a nechajte chvíľu vychladnúť. Bulgurom naplňte všetky olihne. Otvory uzavrite špáratkom. Grilujte na pánvici niekoľko minút zo všetkých strán dozlatava.

Pripravte salsu
Mandle opražte na suchej pánvici, pridajte ančovičky a dve lyžice olivového oleja. Miešajte, kým sa ančovičky nerozpustia. Pridajte paradajky, ktoré ste trošku narezali, aby pustili šťavu. Premiešajte bylinky, lisovaný cesnak a pokvapkajte limetkovou šťavou.

Olihne podávajte so salsou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905