Recepty Canal+ Domo

Ryby v tempure so šalátom coleslaw

Ryby v tempuře se salátem coleslaw
Porad:Dávid v Európe 2, epizóda 10
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Španielska

Ingrediencie

  • niekoľko druhov rýb (filety), nakrájaných na kostičky
  • 1 pohár pšeničnej alebo ryžovej múky
  • perlivá voda, ľadová
  • 1 lyžička kari
  • ¼ nakrájanej červenej kapusty
  • ¼ nakrájanej bielej kapusty
  • 1 mrkva, nakrájaná škrabkou na tenké plátky
  • hrsť hrozna
  • ½ chilli papričky, jemne nasekané
  • Kúsok nastrúhaného zázvoru
  • šťava z jednej limetky
  • olivový olej
  • ryžový olej na smaženie
  • soľ

Postup prípravy

Pripravte šalát coleslaw
V mise zmiešajte nakrájanú červenú a bielu kapustu, mrkvu a hrozno. Zmiešajte olej, chilli papričku, strúhaný zázvor, limetkovú šťavu a s takto pripravenou zálivkou zalejte šalát.

Pripravte tempuru
Múku zmiešajte s lyžičkou soli a kari a potom pomaly prilievajte perlivú vodu, kým nezískate konzistenciu pripomínajúcu cesto na palacinky. Každý kúsok ryby obalte v ceste a smažte dozlatava v rozpálenom oleji. Vyberte a usušte na papierovej útierke, aby ste sa zbavili prebytočného tuku.

Podávajte so šalátom coleslaw.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905