Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Grilované prepeličky so zemiakovým pyré a portskou omáčkou

Grilované křepelky s bramborovým pyré a portskou omáčkou
Porad:Dávid v Európe 2, epizóda 9
Druh mäsa:Kuracie
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 2 prepeličky
  • 0,5 kg zemiakov
  • 1 kocka masla
  • 1 pohár mlieka
  • 2 lyžice sušenej kľukvy
  • ½ pohára vína Porto Tawny
  • 1 šalotka, jemne nasekaná
  • 1 vetvička rozmarýnu
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie

Postup prípravy

Uvarené zemiaky prelisujte, pridajte asi 50g masla a premiešajte. Keď sa maslo rozpustí, pridajte mlieko a ručným mixérom ušľahajte krémové pyré. Dochuťte soľou a čiernym korením.

Prepeličky rozkrojte pod hruďou, otvorte a zmačknite do plocha. Každú prepeličku osoľte a na olivovom oleji najprv osmažte zo spodnej strany. Potom otočte a smažte aj druhú stranu, kým nezozlatne a mäso nebude mäkké. Dajte prepeličky na veľký tanier.

Na tej istej pánvici zpeňte šalotku, pridajte kľukvu a podlejte vínom. Vareškou zoškrabte z pánvice všetky pripečené kúsky mäsa a premiešajte. Priveďte k varu, nechajte bublať, kým sa neodparí alkohol a omáčka nezhustne. Pridajte kúsok studeného masla a dobre premiešajte.

Nakoniec ešte dochuťte. Perličku zalejte omáčkou a podávajte so zemiakovým pyré.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905