Recepty Canal+ Domo

Kuskus s kuracím mäsom a sušeným ovocím

Kuskus s kuřecím masem a sušeným ovocem
Porad:Dávid v Európe 2, epizóda 15
Druh mäsa:Kuracie
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Francúzska

Ingrediencie

  • kúsky kuraťa, osolené a okorenené
  • 125 g kuskusu
  • 2 lyžice rumu
  • 2 lyžice medu
  • šťava z ½ citrónu
  • kúsok strúhaného zázvoru
  • 4  ďatle bez kôstok
  • 1 lyžica hrozienok
  • 2 ks škorice
  • 2 lyžice pražených mandlí
  • vývar alebo voda
  • 1 lyžička zmesi Ras el Hanout alebo kari

Postup prípravy

Pripravte omáčku – zmiešajte med, citrónovú šťavu, zázvor, ďatle a hrozienkaa dochuťte soľou.

Osmažte kura na olivovom oleji dozlatava. Potom podlejte rumom a zapálte. Keď sa alkohol odparí, prilejte omáčku, pridajte pražené mandle, škoricu a lyžicu korenia. Všetko premiešajte a zalejte vývarom ( alebo vodou ).

Duste na miernom ohni pod pokrievkou cca 40 – 50 minút. Podľa potřeby môžete pridať vývar, alebo vodu.

Hotové kura podávajte s kuskusom.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905