Recepty Canal+ Domo

Tapas

Tapasy
Porad:Dávid v Európe 2, epizóda 13
Druh mäsa:Bravčové
Chod:Predjedlá a malé jedlá
Kuchyňa:Španielska

Ingrediencie

  • pár plátkov grilovanej bagety
  • 4 plátky sušenej šunky Iberico
  • 4 plátky ovčieho syra Manchego
  • ½ hrušky, nakrájaná na tenké plátky
  • 1 strúžok cesnaku
  • olivový olej
  • 1 čierna klobása morcilla (španielsky ekvivalent krvavničky bez krúp), nakrájaná na kolieska
  • 1 cibuľa, nakrájaná na plátky
  • hrsť čerstvého špenátu
  • ½ plechovky cíceru
  • 1 lyžica hrozienok, namočených v španielskom octe Jerez
  • pomarančová kôra
  • soľ
  • čierne korenie

Postup prípravy

Tapas so šunkou – na pánvici orestujte hrušku. Plátky grilovanej bagety potrite cesnakom a obložte šunkou, syrom a hruškou. Pokvapkajte olivovým olejom.

Tapas s čiernou klobásou morcilla - na pánvici orestujte cibuľu, pridajte klobásu a niekoľko minút opekajte. Potom pridajte cicer, hrozienka a špenát. Minutu poduste.

Dochuťte a posypte troškou pomarančovej kôry.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905