Recepty Canal+ Domo

Zemiaková tortila a aioli s udenou paprikou

Bramborová tortila a aioli s uzenou paprikou
Porad:Dávid v Európe 2, epizóda 13
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Talianska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 1,5 kg surových zemiakov, ošúpaných a nakrájaných na kocky
  • 10 vajec
  • 2 dlhšie zelené papriky
  • 1 žĺtok
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • olivový olej
  • 1 strúžok cesnaku
  • pár kvapiek citrónovej šťavy
  • špetka udenej papriky

Postup prípravy

Osmažte zemiaky na olivovom oleji dozlatava. Osolte, pridajte trochu olivového oleja a duste na miernom ohni do mäkka.

Vajíčko rozšľahajte v miske a osolte. Zmiešajte s hotovými zemiakmi a nalejte zpäť na pánvicu. Hneď ako začnú vajíčka tuhnúť, priklopte pánvicu veľkým tanierom a otočte tortillu na druhú stranu, kde ju opekajte ďaľších pár minút.

Medzitým připravte ajoli
V miske rozšľahajte vaječný žĺtok s horčicou a za stálého miešania prilievajte po troškách olivový olej. Šľahajte kým nevznikne hustá majonéza. Pridajte lisovaný cesnak a špetku udenej papriky.

Zemiakovú tortillu podávajte s paprikami a ajoli.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905