Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Šalát z karfiolu a pečeného cíceru

Salát z květáku a pečené cizrny
Porad:365 obědov Mariety Mareckej 2, epizóda 12
Chod:Šalát
Kuchyňa:Stredoeurópska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 1 hrnček  dopredu namočeného a uvareného cíceru
  • ½ lyžičky škorice
  • 1 lyžička rasce
  • ½ lyžičky kajenského korenia
  • ½ lyžičky soli
  • čierne korenie
  • pár lyžíc olivového oleja
  • 1 lyžička kurkumy
  • ½ karfiolu
  • ½ zväzku petržlenovej vňate
  • ½ zväzku tenkej pažitky
  • pár lístkov mäty
  • ½ granátového jablka
  • šťava z polovičky citrónu
  • 8–10 cherry paradajok
  • 1 malá červená cibuľa
  • volitelne – polovička zväzku čerstvého koriandru

 

Postup prípravy

Cícer sceďte, dajte do misky a dochuťte soľou, kajenským korením, škoricou, rascou, kurkumou a čiernym korením. Pokvapkajte olivovým olejom a dôkladne premiešajte. Preložte na plech a vložte do rúry predhriatej na 190°C asi na 20 minút, kým nebude chrumkavá.

Karfiol rozdelte na ružičky a vložte do mixéru. Rozmixujte nahrubo. Potom rozmixujte umyté bylinky, citrónovú šťavu a dve lyžice olivového oleja.

Ku karfiolu pridajte najemno nakrájanú cibuľu, na štvrtiny nakrájané paradajky, semienka z granátového jablka, omáčku z byliniek, dôkladne premiešajte a ochuťte soľou a čiernym korením. Pridajte upečený cicer, premiešajte a podávajte.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905