Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Plnené kuracie závitky zapečené v zeleninovej omáčke

Plněné kuřecí závitky zapečené v zeleninové omáčce
Porad:Kuchyňa Piotra Kucharského, epizóda 3
Druh mäsa:Kuracie
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 2 kuracie prsia
  • 1 balenie syru feta
  • 1 balenie mrazeného listového špenátu
  • zeleninovo-paradajková omáčka (z receptu na lasagne)
  • 100 g syru (typ podľa chuti)
  • soľ a čierne korenie

Pečené zemiaky

  • 1,5 kg zemiakov
  • olivový olej
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička čierneho korenia
  • sušený tymián
  • 4 strúžky cesnaku
  • sladká mletá paprika

Postup prípravy

Rúru predohrejte na 180°C. Zemiaky dôkladne umyte a nakrájajte na 0,5 cm silné plátky. Polejte olivovým olejom. Ochuťte soľou, čiernym korením, tymiánom a sladkou paprikou a prelisovaným cesnakom. Premiešajte. Vložte do zapekacej misky alebo na plech. Dajte do rúry.

Špenát rozmrazte a poriadne z neho vyžmíkajte vodu. Potom zmiešajte s rozdrobeným syrom feta. Kuracie prsia nakrájajte na rezne a rozklepte tĺčikom na tenké plátky. Ochuťte ich soľou a čiernym korením. Na každý kus mäsa dajte špenátovo syrovú plnku a stočte ich do rolády.

Zeleninovo paradajkovú omáčku ( z receptu lasagne ) nalejte do zapekacej misky. Položte do nej závitky, tak, aby bolo zakončenie závitku dole. Závitky posypte strúhaným syrom. Vložte do rúry so zemiakmi a pečte 20 minút.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905