Recepty Canal+ Domo

Guláš s ryžou, zeleninou a strateným vajíčkom

Guláš s rýží, zeleninou a sázeným vejcem
Porad:Kuchyňa Piotra Kucharského, epizóda 3
Druh mäsa:Bravčové
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 200 g mletého bravčového mäsa (plecko)
  • 2 strúžky cesnaku
  • menší zázvor
  • malá cibuľa
  • 300 g zelených fazuliek
  • 200 g brokolice (čerstvej alebo mrazenej)
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžice medu
  • 2 lyžice jablčného octa
  • olej na smaženie
  • ryža alebo pohanka
  • 2 vajíčka

Postup prípravy

Uvaríme ryžu (pohanku) Na panvici osmažíme nadrobno nakrájaný cesnak, zázvor a cibuľu. Přidáme mäso a všetko niekoľko minút smažíme. Potom pridáme fazuľky a celé ružičky brokolice. Celú zmes dusíme zhruba ďaľších 10 minút.

Sójovú omáčku premiešame s medom a jablčným octom. Omáčkou zalejeme mäso a zeleninu. Potom ešte pár minút dusíme. Medzitým si na panvici pripravíme dve stratené vajíčka.

Guláš podávame s mäsom a so stratenými vajíčkami navrchu.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905