Recepty Canal+ Domo

Kura so zeleninou

Kuře se zeleninou
Porad:Kuchyňa Piotra Kucharského, epizóda 2
Druh mäsa:Kuracie
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 300 g polskej syrovej (zrajúcej ) klobásy
  • kuracie mäso rozporcované na kúsky
  • mletá červená paprika
  • 2 červené papriky
  • 1 žltá paprika
  • 2 cibule
  • 1 hlávka cesnaku
  • 2 cukýny
  • 2 kukuričné klasy
  • pohár bieleho vína (podľa chuti)
  • pár lístkov šalvije
  • soľ a čierne korenie
  • olej na smaženie
  • 400 g celozrnnej ryže

Postup prípravy

Ve väčšom hrnci rozohrejeme olej, na ktorom osmažíme klobásu nakrájanú na kolieska. Kura osolíme, okořeníme a osmažíme z obidvoch strán. Pridáme jednu lyžičku sladkej papriky. Podlejeme vínom a dusíme zhruba 15 minút.

Potom pridáme papriku, cibuľu, cuketu, všetko pokrájené na väčšie kúsky. Z kukuřičného klasu odrežeme zrniečka a spoločne s celými strúžkami cesnaku a bylinkami ich nasypeme do hrnca. Osolíme a okoreníme. Prikryjeme pokličkou a na miernom ohni dusíme zhruba 30 – 40 minút.

Ryžu necháme ideálne 2 hodiny bobtnať vo vode, potom uvaríme do mäkka.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905