Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Zemiakové placky s makrelovou pomazánkou

Bramborové placky s makrelovou pomazánkou
Porad:Kuchyňa Piotra Kucharského, epizóda 2
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Obed
Nátierka
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 300 g zemiakov
  • 1 mrkva
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice pšeničnej múky
  • 2 lyžice ovsených vločiek
  • 1 vajíčko
  • soľ
  • čierne korenie
  • olej na smaženie

Pomazánka z makrely

  • ½ udenej makrely
  • 1 kyslá uhorka
  • ½ cibule
  • 100 g taveného syra
  • 1 kávová lyžička strúhaného chrenu
  • 2 lyžice bieleho jogurtu
  • soľ
  • čierne korenie
  • zväzok pažitky

Postup prípravy

Zemiaky ošúpeme a opláchneme. Dve tretiny zemiakov nastrúhame najemno. Na tom istom struhadle nastrúhame aj cibuľu.

Zbytok zemiakov a mrkvu nastrúhame nahrubo a necháme 15 minút odkvapkať na sitku. Potom tekutinu scedíme a zeleninu vložíme do misy. Do zemiakového cesta pridáme múku, ovsené vločky a vajíčko. Zamiešame a dochutíme soľou a čiernym korením. Na väčšej panvici rozohrejeme kvapku oleja a placky smažíme do zlatava.

Príprava pomazánky
Makrelu vykostíme a zbavíme kože. Rybu rozdrobíme na malé kúsky. Pridáme uhorku a cibuľu pokrájanú na drobné kostičky. Premiešame so syrom, chrenom, jogurtom a nadrobno nasekanou pažitkou. Osolíme a okoreníme.

Usmažené placky podávajte s pomazánkou.
 

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905