Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Krupeto se zelenými fazuľkami

Krupeto se zelenými fazolkami
Porad:Kuchyňa Piotra Kucharského, epizóda 2
Chod:Obed
Predjedlá a malé jedlá
Kuchyňa:Stredoeurópska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 1 nadrobno nakrájaná cibuľa
  • 2 strúžky cesnaku
  • olivový olej
  • 200 g krúp
  • 500-700 ml bujónu alebo zeleninového vývaru
  • 3 lyžice masla
  • soľ a čierne korenie
  • 100 g sezónnej zeleniny podľa chuti
  • 200 g mrazených zelených fazuliek
  • petržlenová vňať

Postup prípravy

Pokrájanú cibuľu a cesnak ozmažte na oleji. Pridajte krupy a niekoľko minút restujte. Podlejte jednou naberačkou vývaru , zmiernite plameň a povařte bez pokličky, kým sa tekutina nevyparí. Potom hneď pridajte ďalšiu naberačku vývaru. Krupy varíme na miernom ohni a podlievame vývarom, kým obilná časť nezmäkne.

Na záver pridáme hrášok a fazuľky. Chvíľu ešte necháme povariť, kým nezmäkne aj zelenina.

Podľa potřeby krupy ešte zalejeme vývarom, aby sa vytvořila krémová konzistencia. Nakoniec pridáme maslo a dochutíme soľou a čiernym korením. Ozdobíme posekanou petržlenovou vňaťou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905