Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Mäsové guľky s kuskusom a zeleninovou omáčkou

Masové koule s kuskusem a zeleninovou omáčkou
Porad:Kuchyňa Piotra Kucharského, epizóda 5
Druh mäsa:Hovädzie
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 800 g mletého hovädzieho
  • 1 cibuľa
  • 4 strúžky cesnaku
  • kúsok zázvoru
  • zväzok petržlenovej vňate
  • 1 lyžička udenej papriky
  • 4 lyžice olivového oleja
  • soľ a čierne korenie

Omáčka

  • 1 cibuľa
  • 2 strúžky cesnaku
  • 1 chilli paprička
  • 2 červené papriky
  • 1 cukýna
  • 1 mrkva
  • 4 veľká paradajka (anebo konzerva krájaných paradajok)
  • 200 g kuskusu
  • 4 lyžice olivového oleja

 

Postup prípravy

Rúru predhrejeme na 180 stupňov.

Hovädzie mäso premiešame s nasekanou cibuľkou, cesnakom, zázvorom, petržlenovou vňaťou, udenou paprikou, olivovým olejom, soľou a čiernym korením.

Z mäsa vytvarujeme guľky veľkosti vlašského orechu a položíme ich na plech. Vložíme do rúry a pečieme cca 15 minút.

Pripravíme si omáčku. Na olivovom oleji osmažíme nasekanú cibuľu, cesnak a chilli papričku. Pridáme papriku nakrájanú na kostičky, mrkvu a cukýnu. Dochutíme soľou a čiernym korením. Smažíme na miernom ohni asi 10 minút, často miešame. Pridáme nakrájené paradajky a smažíme ďaľších 10 minút. Dosolíme a dokoreníme.

Medzitým premiešame kuskus s olivovým olejom a zalejeme vodou. Časť mäsových guliek vsypeme do zamrazovacieho sáčku a uložíme do mrazáku.

Polovicu omáčky nalejeme na tanier, na omáčku položíme mäso a vedľa kuskus. Nakoniec môžeme všetko ešte zaliať olivovým olejom a posypať niekoľkými čiernymi olivami

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905