Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Perníčky zo zemiakového pyré

Perníčky s bramborovým pyré
Porad:Uvar mi, mami!, epizóda 7
Chod:Dezert
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 1 hrnček zemiakovej kaše
  • 1 hrnček ryžovej múky
  • 1 hrnček bielej pohankovej múky
  • 1 vajíčko
  • 4 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 2 čajové lyžičky perníkového korenia
  • 1 lyžica kakaa alebo karobu
  • ¾ hrnčeka datlového sirupu
  • 5 lyžic xylitolu
  • 2-3 lyžice zemiakového škrobu
  • 100 g prepusteného masla alebo kokosového tuku

Postup prípravy

V hrnci zohrejte sirup, pridajte xylitol a tuk a za stáleho miešania zohrejte. Zmiešajte suché prísady so zemiakovým pyré, pridajte vajíčko, vychladnutý sirupový mix a zarobte cesto. Ak je cesto příliš riedke, pridajte trochu múky.

Pozor! Cesto musí ostať dosť vlhké, aby perníčky neboli vysušené. Cesto rozváľajte mezi dvomi papierami na pečenie na hrúbku 5-8 mm. Pečte pri teplote 165 °C asi 10-20 minút.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905