Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Pečené burgry z pšena a červenej repy so šalátom z uhorky a polníčku

Pečené burgery z jáhel a červené řepy se salátem z okurky a polníčku
Porad:Kuchyňa Piotra Kucharského, epizóda 4
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 1 cibuľa
  • 3 červené repy
  • 200 g uvarenej pšenovej kaše
  • 2 lyžičky kari korenia
  • 5 lyžíc oleja
  • 3 lyžice sezamových semienok
  • 3 lyžice slnečnicových semienok
  • 1 lyžička čiernej rasce
  • 2 lyžice pšeničnej múky
  • 2 lyžice ovsených vločiek
  • soľ a čierne korenie

Šalát

  • 1 uhorka
  • 1 balenie polníčku
  • niekoľko sušených paradajok
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie

Postup prípravy

Rúru predohrejte na 200 stupňov Celsia. Cibuľu nakrájajte najemno a orestujte na oleji. Červenú repu nastrúhajte nahrubo a pridajte k cibuli. Pár minút restujte. Preložte do misky.

Slnečnicové a sezamové semienka a čiernu rascu opražte na panvici, kým nezačnú voňať. Potom preložte do misky. Pridajte ostatné ingredience a dôkladne premiešajte. Mokrými dlaňami vytvarujte Burgry a poukladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Každý burger môžete ľahúčko potrieť olejom, bude chrumkavejší. Vložte do rúry a pečte asi 30 minút. Na konci môžete zapnúť horúci vzduch aby boli chrumkavejšie.

Medzitým pomocou škrabky na zeleninu nakrájajte uhorku na plátky, dajte ju do misky, pridajte polníček a premiešajte. Pridajte nakrájané sušené paradajky. Pokvapkajte olivovým olejom, dochuťte soľou a čiernym korením.

Burgry podávajte so šalátom alebo s avokádovým dipom.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905