Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Pečená zelenina s pšenovou kašou a avokádovým dipom

Pečená zelenina s jáhlovou kaší a avokádovým dipem
Porad:Kuchyňa Piotra Kucharského, epizóda 4
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 200 g pšena
  • 3 lyžice masla
  • 1 lyžica olivového oleja
  • soľ
  • 300 g koktejlových paradajok
  • 1 hlavička cesnaku
  • 1 červená cibuľa
  • 0,5 citrónu
  • 4 jarné cibuľky
  • šalvija
  • hrsť vlašských orechov
  • soľ a čierne korenie
  • olivový olej

Dip

  • 2 zrelé avokáda
  • 5 lyžíc zakysanej smotany
  • 1 chilli paprička
  • šťava z polovičky citrónu
  • 4 lyžice olivového oleja
  • zväzok pažitky  alebo vňať jarnej cibuľky

Postup prípravy

Pšeno nasypejte do hrnca so silným dnom a opražte na miernom ohni, kým nezačne zlatnúť a orechovo voňať. Potom opatrne zalejte vodou. Pridajte maslo a olivový olej. Dochuťte soľou a čiernym korením. Varte na miernom ohni. Ak kaša do seba nasiakne vodu, ešte prilejte.

Predohrejte rúru na 200 stupňov Celsia. Položte paradajky na plech, hlavičku cesnaku rozdělte na strúžky a spoločne s jarnou cibuľkou pridajte k paradajkám. Pridajte šalviu, vlašské orechy a polovičku citrónu nakrájeného na plátky. Všetko dôkladne dochuťte soľou a čiernym korením. Pokvapkajte olivovým olejom a vložte do rúry na cca 20 minút.

Ošúpte avokádo, rozmačkajte ho vidličkou, pridajte smotanu, posekanú papričku, pažitku, olej a citrónovú šťavu. Zamiešajte, dochuťte soľou a čiernym korením. Pšenovú kašu podávajte so zeleninou a avokádovým dipom.

Avokádový dip čo ostane dajte do pohára a zalejte vrstvou olivového oleja, aby nestratil svoju farbu.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905