Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Paštrnákový krém s topinkami

Pastinákový krém s topinkami
Porad:Kuchyňa Piotra Kucharského, epizóda 4
Chod:Polievka
Kuchyňa:Stredoeurópska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 500 g ošúpaného paštrnáku
  • 5 lyžíc masla
  • 100 ml bieleho suchého vína
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • cca 100-150 g uvarenej pšenovej kaše
  • 200 ml ovseného nápoja
  • muškátový oriešok
  • soľ
  • biele korenie

Topinky

  • 2-4 krajíce sediackeho chleba
  • 1 zralá hruška
  • 50 g syra s modrou pliesňou
  • med

Postup prípravy

Paštrnák nakrájajte na malé kúsky.

V hrnci rozpustite maslo. Pridajte nakrájaný paštrnák a za stálého miešania restujte na miernom ohni asi 10 minút, kým nieje paštrnák sladký. Behom toho dochuťte soľou a čiernym korením. Paštrnák podlejte vínom a počkajte kým sa neodparí. Pridajte vývar, pšeno, a ovsený nápoj. Varte kým nebude paštrnák mäkký. Mixujte mixérom, alebo kuchyňským robotom dohladka. Dochuťte soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom.

Krajíce chleba pokvapkajte olivovým olejom, nakrájajte hrušku na osem častí a položte ju na pečivo. Na hrušku rozdrobte syr a vložte do rúry rozohriatej na 180 stupňov, cca na 10 minút. Po vytiahnutí z rúry polejte medom.

Tip: miesto paštrnáku môžete použiť celer,petržlenový koreň alebo topinambur.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905