Postup prípravy
V malom hrnci zohrejte maslo a pridajte ryžu. Pražte ju tak dlho, kým všetky zrnká nezozlatnú. Pridajte, sušené ovocie a orechy, ktoré predtým namočte na 5 minút do vriacej vody. Zalejte kokosovým mliekom – vždy v pomere 2:1 k ryži. Vanilkové lusky pozdĺžne prekrojte a pridajte do hrnca spolu s medom. Keď bude ryža mäkká, prikryte ju pokrievkou , odstavte a dajte na bok. V opačnom prípade môže dôjsť k pripáleniu.
Jablká nakrájajte na kocky, vložte do pánvice a pridajte maslo. Potom pridajte kôru a pomarančovú šťavu. Varte jablká, kým nebudú mäkké.
Na pánvici rozpustite cukor, aby vznikol karamel. Pridajte nastrúhané orechy a dôkladne premiešajte. Orechový karamel prelejte na pečiaci papier a dajte na bok, aby vychladol. Keď vychladne, rozbite ho na menšie kúsky.
Na tanier dajte vanilkovo – kokosovú ryžu, na ňu tvaroh, pridajte jablká a posypte kúskami arašídových karameliek. Jedlo ozdobte lístkami mäty.