Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Vanilkovo-kokosová ryža so sušeným ovocím

Vanilkovo-kokosová rýže se sušeným ovocem
Porad:Jakubiak rodine 2, epizóda 10
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • lyžica masla
  • 1,5 pohára jazmínovej ryže
  • 2 lyžice kešu orechov
  • 2 lyžice arašídov
  • 2 lyžice hrozienok
  • 2 lyžice lieskových orechov
  • 3 poháre kokosového mlieka
  • 3 vanilkové lusky
  • lyžica medu
  • 150 g tvarohu
  • 3 listy mäty
  • 2 kyslé jablká
  • lyžice masla
  • lyžička pomarančovej kôry
  • 2 pomaranče

Karamelky

  • 0,5 pohára cukru
  • hrsť vlašských orechov
  • papier na pečenie

Postup prípravy

V malom hrnci zohrejte maslo a pridajte ryžu. Pražte ju tak dlho, kým všetky zrnká nezozlatnú. Pridajte, sušené ovocie a orechy, ktoré predtým namočte na 5 minút do vriacej vody. Zalejte kokosovým mliekom – vždy v pomere 2:1 k ryži. Vanilkové lusky pozdĺžne prekrojte a pridajte do hrnca spolu s medom. Keď bude ryža mäkká, prikryte ju pokrievkou , odstavte a dajte na bok. V opačnom prípade môže dôjsť k pripáleniu.

Jablká nakrájajte na kocky, vložte do pánvice a pridajte maslo. Potom pridajte kôru a pomarančovú šťavu. Varte jablká, kým nebudú mäkké.

Na pánvici rozpustite cukor, aby vznikol karamel. Pridajte nastrúhané orechy a dôkladne premiešajte. Orechový karamel prelejte na pečiaci papier a dajte na bok, aby vychladol. Keď vychladne, rozbite ho na menšie kúsky.

Na tanier dajte vanilkovo – kokosovú ryžu, na ňu tvaroh, pridajte jablká a posypte kúskami arašídových karameliek. Jedlo ozdobte lístkami mäty.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905