Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Viedeňský rezeň s volským okom a zemiakovým šalátom

Vídeňský řízek se sázeným vejcem a bramborovým salátem
Porad:Jakubiak rodine 2, epizóda 7
Druh mäsa:Teľacie
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 2–3 kotlety z teľacej roštenky
  • 2 špetky čierneho korenia
  • 2 špetky soli
  • pohár múky
  • 3 vajíčka
  • pohár strúhanky
  • 50 ml oleja
  • 2 lyžice masla
  • citrón
  • potravinová fólia
  • 50 ml studenej vody

Šalát

  • 1 kg nových zemiakov
  • 2 kyslé uhorky
  • lyžica kaparov
  • 1 ančovička
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice majonézy
  • petrželová vňať
  • 2 špetky čierneho korenia

Postup prípravy

Zemiaky upečte v rúre dozlatava. Keď vychladnú, nakrájajte ich na malé kúsky, dajte do misky a pridajte ostatné suroviny. Všetky ingrediencie dochuťte čiernym korením a dôkladne premiešajte. Nesolte.

Príprava rezňov
Z teľacieho chrbáta odkrojte rezeň, ktorý naklepte na veľmi tenký plátok. Potravinárska fólia uľahčí rozklepávanie. Rezeň jemne potrite studenou vodou a len z jedej strany posoľte a posypte čiernym korením.

Obalte v trojobale – múka, vajíčko, strúhanka – smažte na rozpálenom oleji. Olejom nešetrite, použite veľké množstvo.

Na inej pánvici rozpustite lyžicu masla a usmažte volské ok. Keď vychladne, nakrájejte ho na malé kúsky, dajte do misky a pridajte ostatné suroviny.Na záver rezeň aj vajíčko prelejte horúcim maslom.

Rezeň podávajte s volským okom , šalátom a citrónom.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905