Recepty Canal+ Domo

Bravčová panenka s liškami a pyré zo zeleného hrášku

Vepřová panenka s liškami a pyré ze zeleného hrášku
Porad:Dávid v Európe 3, epizóda 10
Druh mäsa:Bravčové
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 1 bravčová panenka
  • 500 g lišiek (očištených)
  • 400 g zeleného hrášku (mimo sezónu použite mrazený hrášok)
  • 100 g masla
  • jemne nasekaná pažitka
  • 50 ml koňaku
  • 2 lyžice lístkov čerstvého nechtíku lekárskeho na ozdobu
  • soľ
  • čierne korenie

Postup prípravy

Pyré zo zeleného hrášku
Hrášok varte 3 minúty vo vriacej osolenej vode. Sceďte, preložte do misky, pridajte 40g masla a rozmačkajte na pyré. Dochuťte soľou a čiernym korením, premiešajte a dajte na bok.

Očistené líšky osmažte na masle do zlatava, osolte, okoreňte a dajte na bok. Nasolenú panenku pečte na pánvici na troške ryžového oleja zo všetkých strán asi 12 – 15 minút. Nakoniec prelejte koňakom, zapálte, počkajte kým sa vypáli alkohol a pridajte 50g studeného masla. Miešajte kým nezískate sametovú omáčku. Položte panenku na doštičku a nakrájajte na plátky.

Kúsky panenky zaliate omáčkou podávajte s líškami a hráškovým pyré. Ozdobte lístkami nechtíka lekárskeho.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905