Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Savojské cestoviny so syrom, bravčovou klobásou a parad

Savojské těstoviny se sýrem, vepřovou klobásou a rajčatovou omáčkou
Porad:Dávid v Európe 2, epizóda 3
Druh mäsa:Bravčové
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Francúzska

Ingrediencie

  • 250 g savojských cestovín Crozet
  • 80 g strúhaného syru Beaufort
  • 80 g syru Tomme, nakrájaného na kostičky
  • 1 pohár bieleho suchého vína
  • 2 paradajky nakrájané na kostičky (alebo paradajky v konzerve)
  • 4 savojské bravčové klobásky
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 30 g masla na smaženie plus 30 g masla do cestovín
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie

Postup prípravy

Klobásy prepichnite vidličkou na niekoľkých miestach a povarte pár minút vo vriacej vode. Potom ich opečte na pánvici do zlatava a dajte na bok.

Na tej istej pánvici osmažte na masle a olivovom oleji cibuľu, pridajte paradajky, dochuťte soľou, premiešajte a niekoľko minút poduste. Podlejte vínom, premiešajte s cibuľou a paradajkami a pridajte klobásy. Zakryte pokrievkou a duste 15 – 20 minút na miernom ohni. Dochuťte.

Uvarte cestoviny podľa pokynov na obale a sceďte. Pred podávaním premiešajte teplé cestoviny so zbytkom masla a obidvomi druhami syra, dochuťte čiernym korením. Podávajte v hlbokom tanieri, zalejte omáčkou a pridajte klobásu.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905