Recepty Canal+ Domo

Pirohy s udeným tvarohom, zemiakmi a hubovým vývarom

Pirohy s uzeným tvarohem, bramborami a houbovým vývarem
Porad:Naozaj vieš variť?, epizóda 12
Chod:Polievka
Kuchyňa:Stredoeurópska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

Vývar

  • 1 kg húb (Čirovka zelenkastá, Čirovka sivá)
  • polievková zelenina
  • cibuľa
  • nové korenie
  • bobkový list
  • guličky čierneho korenia
  • lligurček
  • kôpor
  • petržlen

Cesto

  • 1 kg múky
  • 100 ml oleja
  • 200 ml vody
  • 200 ml mlieka
  • vajíčko
  • soľ

Plnka

  • 500 g udeného tvarohu
  • 250 g varených zemiakov
  • 2 cibule
  • 4 lyžice prepusteného masla
  • kôpor
  • soľ
  • čierne korenie

Príloha

  • Kel
  • cherry paradajky

Postup prípravy

Začnime vývarom. Zeleninu ošúpeme, huby očistíme a dôkladne opláchneme v studenej vode. Cibuľu osmažíme dozlatava. Všetko dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme soľ, čierne korenie, bobkový list, nové korenie a povaríme.K vývaru nakoniec pridáme kôpor, petržlen a ligurček.

Pripravíme si cesto na pirohy. Zmiešame olej s teplou vodou, mliekom a špetkou soli, pridáme múku, vajíčko a vypracujeme cesto. Zabalíme do fólie a necháme v chlade odpočinúť.

Urobíme plnku: cibuľu nakrájame na malé kocky a osmažíme na masle dozlatava. Zmiešame s udeným tvarohom a uvarenými zemiakmi, ktoré sme prelisovali. Dochutíme soľou a čiernym korením a nakoniec pridáme sekaný kôpor.

Kel nakrájame na tenké plátky, ktoré krátko opečieme na pánvici. Pridáme vývar, cherry paradajky a dochutíme soľou a čiernym korením.

Z cesta vykrajujeme kolieska a plníme ich plnkou. Pirohy uvaríme v osolenej vode a podávame na osmaženom keli s paradajkami, jemne preliate hubovým vývarom. Zdobíme čerstvým kôprom.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905