Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Kura dusené na bielom víne so zeleninou

Kuře dušené na bílém víně se zeleninou
Porad:Naozaj vieš variť?, epizóda 11
Druh mäsa:Kuracie
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • jedno celé kura
  • kúsok klobásy chorizo
  • červená cibuľa
  • zemiaky
  • celer
  • polievková zelenina
  • biele víno (cca 0,5l)
  • smotana 36%
  • francúzska horčica
  • soľ
  • čierne korenie
  • bobkový list
  • nové korenie
  • olej na smaženie
  • kôpor
  • petržlen
  • bageta

Postup prípravy

Z kuraťa odstráňte kožu, nakrájajte ho na kúsky a osolte. Nakrájajte chorizo na asi 005 cm silné kolieska.

Zemiaky umyte a ošúpte. Položte zemiakové šupky, plátky klobásy a kuraciu kožu na plech vyloženú papierom na pečenie. Osolte, pokoreňte a pokvapkajte olejom. Vložte do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečte asi 20 minút, kým nebude všetko chrumkavé. Nalejte olej do hrnca tak, aby zakryl dno, zohrejte ho a smažte kuracie kúsky zo všetkých strán do zlatava.

Zemiaky, zeleninu a červenú cibuľu nakrájajte na kostičky a v tom istom hrnci za stáleho miešania osmažte. Potom pridajte kúsky kuraťa a podlejte bielym vínom. Keď sa víno odparí, prilejte vodu. Pridajte bobkový list, nové korenie, čierne korenie a varte cca 30 minút.

Keď mäso začne odpadávať od kosti, zlejte polovičku vývaru a pridajte smotanu. Varte, kým omáčka nezhustne.Pridajte francúzsku horčicu, dochuťte soľou, čiernym korením, petržlenovou vňaťou a kôprom.

Nakrájané plátky bagety opečte nasucho na pánvici a podávajte ako prílohu ku kuraťu spolu s čipsy zo zemiakových šupiek, choriza a kože.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905