Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Chrumkavý koláč s kapustou a zemiakmi

Křupavý koláč se zelím a bramborami
Porad:Naozaj vieš variť?, epizóda 10
Chod:Dezert
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

Cesto

  • 200 g masla
  • 1 celé vajíčko
  • 3 žĺtky
  • špetka soli
  • špetka cukru
  • mletá rasca

Náplň

  • 1 kg kyslej kapusty
  • 1 kg zemiakov
  • 200 ml smotany 36%
  • prepustené maslo na smaženie
  • pár sliviek
  • 2 jablká (šedá reneta)
  • 2 cibule
  • zeleninový vývar
  • mletá rasca
  • soľ
  • čierne korenie
  • majoránka
  • kôpor

Postup prípravy

V hrnci uvarte kapustu so 4 bobkovými listami, 5-6 guličkami nového korenia a čajovou lyžičkou mletej rasce.

Pripravte si krehké cesto z múky, studeného strúhaného masla a vajec. Pridajte lyžičku mletej rasce, trochu soli a cukru. Cesto krátko vypracujte, potom zabalte do fólie a dajte do chladničky.

Uvarenú kapustu zlejte a nakrájajte najemno. Do vody, ktorá ostala po kapuste, pridajte 4 lyžice zeleninového vývaru, dochuťte mletou rascou, soľou a čerstvo umletým čiernym korením a zredukujte.

Pripravte zemiakovú kašu. Uvarené zemiaky prelisujte, pridajte 2 lyžice smotanového chrenu, smotany a masla. Dosoľte. Krehké cesto vyváľajte a vložte do formy na pečenie. Pomažte bielkom. Pečte 15 minút pri 170 stupňoch C.

Cibuľu a jablká nakrájajte na kocky. Osmažte na prepustenom masle, pridajte nakrájanú kapustu a slivky. Ochuťte soľou, čiernym korením, rascou a pridajte majoránku. Na upečené cesto rozotrite zemiakovú kašu, na ňu položte kapustu so slivkami a jablkom a vráťte na 20 minút naspäť do rúry vyhriatej na 190 stupňov., aby kapusta na povrchu zozlatla.

Kapustový koláč ozdobte zakysanou smotanou a kôprom.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905