Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Plnená kapusta s chrenovou omáčkou

Plněné zelí s křenovou omáčkou
Porad:Naozaj vieš variť?, epizóda 9
Druh mäsa:Bravčové
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • Mleté bravčové plecko
  • biela kapusta
  • kel
  • 2 biele cibule
  • jačmenné krúpy
  • Biely cícer
  • Dubáky
  • jablko
  • olej na smaženie
  • zeleninový vývar
  • muškátový oriešok
  • mletá rasca
  • majoránka
  • soľ
  • čierne korenie
  • petržlen
  • kôpor

Chrenová omáčka

  • biela cibuľa
  • olej na smaženie
  • smotana 36%
  • krémový chren
  • čerstvý chren
  • citrón
  • soľ
  • čierne korenie
  • cukor

Postup prípravy

V osolenej vode ve veľkom hrnci predvarte celú kapustu. Cibuľu nakrájajte nadrobno a na oleji osmažte. Pridajte krúpy, podlejte vývarom a nechajte chviľu povariť, kým krúpy nezmäknú ( prilejte vývar ak bude treba). Nakoniec primiešajte dopredu namočený cicer, nasekané dubáky, nakrájané jablko, korenie, bylinky a nechajte chvíľu podusiť.

Hotovú zmes zmiešajte s mletým bravčovým pleckom a znovu okoreňte. Blanžírovanú kapustu rozdelte na jednotlivé listy, tvrdé stredy vykrojte nožom. Pripravte si cedník, ktorý vyložíte gázou. Do neho potom postupne ukladajte listy kapusty, plnku, listy kapusty, plnku tak dlho, až všetko spotrebujete. Koniec gázy potom zviažte k sebe, to celé ešte previažte povrázkom a dajte variť na cca 1 hodinu do tej istej vody, v ktorej sa predtím varila kapusta.

Medzitým si pripravte chrenovú omáčku
Na pánvici na troške oleja osmažte cibuľku, potom pridajte smotanu a smotanový chren. Trošku povarte, pridajte citrónovú šťavu a korenie. Preceďte cez jemné sitko a nakoniec pridajte ešte čerstvo nastrúhaný chren. Plnenú kapustu podávajte s chrenovou omáčkou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905