Recepty Canal+ Domo

Hubová paštika

Houbová paštika
Porad: Zelená revolúcia Marty Dymek, epizóda 10
Chod:Nátierka
Kuchyňa:Stredoeurópska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

(na malú obdĺžnikovú formu)

  • 1 pohár hnedej šošovice
  • 1/2 pohára pšena
  • 10 sušených dubákov
  • 2 cibule
  • 2 bobkové listy
  • 2 guličky nového korenia
  • klinčeky
  • rastlinný olej
  • 1/2 pohára mletých vlašských orechov
  • 1/2 pohára rastlinného oleja
  • 2 - 3 lyžice sójovej omáčky
  • 3/4 lyžičky majoránky
  • 1/4 lyžičky saturejky
  • 1/4 lyžičky majoránky
  • špetka muškátového oriešku
  • soľ
  • čierne korenie

Postup prípravy

Pšeno zalejte pohárom vody, pridajte sušené hríby a špetku soli a varte pod pokličkou 15 – 20 minút.

V druhom hrnci uvarte šošovicu. Cibuľu nakrájajte na kostičky, na pánvici rozpálte olej a pridajte cibuľu spolu s bobkovým listom, novým korením a klinčekmi. Smažte na miernom ohni, kým cibuľa nebude mäkká, potom korenie odstráňte a vyhoďte.

Zmiešajte cibuľu, varené pšeno a šošovicu, pridajte sójovú omáčku, špetku soli a zbytok korenia.

Rozmixujte tyčovým mixérom do hladka, ochutnajte a prípadne dosolte. Rúru predhrejte na 200 stupňov. Paštiku preložte do formy vyloženej papierom na pečenie, zarovnajte a pečte 40 – 45 minút.

Upečenú paštiku nechajte cez noc vo forme vychladnúť.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905