Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Pečené jablká s domácou čokoládou

Pečená jablka s domácí čokoládou
Porad:Uvar mi, mami! 2, epizóda 11
Chod:Dezert
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 8 jabĺk
  • 2 hrste namočených sušených datlí
  • 2,5 lyžice kakaa a karobu v ľubovoľnom pomere
  • 2 lyžice prepusteného masla
  • škorica na dochutenie

Postup prípravy

Umyté jablká, hore odrežte ( odrezané vŕšky poslúžia ako pokrievka ) a odstráňte jadrince.

Namočené datle rozmixujte s kakaom, karobom a prepusteným maslom. Takto pripravenou domácou čokoládou naplňte vydlabané jablká a priklopte ich odrezanými vŕškami.

Pečte v rúre pri teplote 160 °C asi 20 minút (kým jablká nezmäknú). Podávajte teplé alebo studené.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905