Recepty Canal+ Domo

Sleď na pánvici so šalátom tabouleh a omáčkou tahini

Smažený sleď se salátem tabouleh a omáčkou tahini
Porad:Dávid v Európe 3, epizóda 3
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Obed
Večera
Šalát
Kuchyňa:Blízkovýchodná

Ingrediencie

  • 4 filety z čerstvého sleďa
  • 1 pohár vareného bulguru
  • 400 g cherry paradajok, nakrájaných na polovicu
  • 1 zväzok koriandru, na hrubo  nasekaného
  • pol zväzku marockej mäty, nahrubo nasekanej
  • 1 celá jarná cibuľa, nasekaná na jemno
  • šťava z polky citrónu
  • 2 lyžice pasty tahini
  • 2 lyžice olivového oleja
  • polovica uhorky, ošúpaná a nakrájaná na kocky
  • 1 strúžok cesnaku, nasekaný na jemno
  • 4 lyžice olivového oleja a šťava z polky citrónu na dresink

Postup prípravy

Pripravte omáčku tahini

Zmiešajte pastu tahini, citrónovú šťavu, olivový olej. Ak je príliš hustá, pridajte trochu vody. Pridajte cesnak, dochuťte soľou a korením podľa chuti a dajte na stranu.
 

Dresink

Zmiešajte olivový olej a citronovú šťavu, dochuťte soľou a korením a dajte na stranu.

Pripravte si šalát tabouleh

Bulgur zmiešajte s paradajkami, uhorkou, koriandrom, mätou a jarnou cibuľkou. Nalejte dresink a spojte všechny ingrediencie. Dochuťťe soľou a korením.

Filety dochuťťe soľou, korením, olivovým olejom a opražte ich z obidvoch strán na  rozpálenom masle na panvici.

Do hlbokého taniera dajte tabouleh, filety a polejte omáčkou tahini.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905