Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Mandlová torta so šľahačkou

Mandlový dort se šlehačkou
Porad:365 obedov Mariety Mareckej, epizóda 11
Chod:Dezert
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 200 g mäkkého masla
  • 75 g trstinového cukru
  • 3–4 lyžice amaretta
  • 150 g mandlovej múky
  • 200 g pšeničnej múky
  • 4 vajíčka
  • 2,5 lyžičky kypriaceho prášku
  • 4 lyžica smotany na šľahanie
  • 1 lyžica medu
  • špetka soli
  • 4 lyžice plátkov mandlí

Sirup

  • 200 ml agávového sirupu alebo medu
  • šťava z 1 citrónu

Šľahačka

  • 200 ml studenej smotany na šľahanie
  • 2–3 lyžice práškového cukru

Postup prípravy

Maslo a cukor chvíľu mixujte v kuchyňskom robote alebo mixéri, pridajte vajíčko, smotanu, med, mandlovú múku, pšeničnú múku, soľ a kypriaci prášok. Rozmixujte do hladkej, pomerne hustej hmoty. Nakoniec prilejte amaretto a ešte krátko mixujte.

Predhrejte rúru na 180°C,cesto vlejte do obdĺžnikovej formy vymastenej maslom a vysypanej strúhankou, alebo dno formy vyložte papierom na pečenie. Uhlaďte hornú časť torty, posypte ju mandlami a pečte asi 25 – 35 minút. Hotové cesto poznáte podľa suchej špajdle.

10 minút pred vybratím cesta z rúry pripravte sirup. Nalejte agávový sirup a citrónovú šťavu do hrnca. Zohrievajte asi 5 minút, kým sirup nezhustne. Tortu vyberte z rúry, prepichajte ju špajdľami a polejte teplým sirupom. Nechajte minimálne 2 hodiny vychladnúť.

Smotanu vyšľahajte s cukrom a nechajte v chladničke. Pri servírovaní ňou tortu ozdobte.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905