Recepty Canal+ Domo

Pikantná jesenná polievka s hovädzím mäsom

Pikantní podzimní polévka s hovězím masem
Porad:365 obedov Mariety Mareckej, epizóda 10
Druh mäsa:Hovädzie
Chod:Polievka
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 1 mrkva
  • 1 malý petržlen
  • 1,5–2 l hovädzieho vývaru
  • 1 malý kúsok pórku
  • 1 škorica celá
  • 1 badyán
  • 2–3 lyžice sójovej omáčky
  • 1–2 chilli papričky (nejlepšie malé, thajské)
  • soľ
  • čierne korenie
  • 3–4 sušené huby nakrájané a namočené cez noc
  • 1 lyžica cukru
  • 250–300 g hovädzej sviečkovej
  • šťava z ½ citrónu
  • 2 lyžice sezamových semienok
  • 100 g uvarených širokých rezancov

Postup prípravy

V hrnci zohrejte olej a pridajte mrkvu a petržlen nakrájané na šikmé plátky. Chvíľu smažte a pridajte nakrájaný pórek.

Všetko zalejte hovädzím vývarom, pridajte celú škoricu, badyán a chilli papričku nakrájanú na plátky. Pridajte huby aj s vodou, v ktorej boli namočené. Dochuťte soľou, čiernym korením, citrónovou šťavou, cukrom a sójovou omáčkou. Varte asi 25 minút, kým nebude zelenina al dente.

Hovädzie nakrájajte na veľmi tenké plátky. Mäso sa bude lepšie krájať, keď ho pred krájaním mierne zamrazíte.

Do teplých misiek (môžete ich ohriať v rúre ) dajte porciu rezancov, poctivú porciu polievky, plátky sviečkovej a celé to posypte sezamovými semienkami. Podávajte veľmi horúce.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905