Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Bruschetta s grilovaným baklažanom a ančovičkovou pastou

Bruschetta s grilovaným lilkem a ančovičkovou pastou
Porad:365 obedov Mariety Mareckej, epizóda 9
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Predjedlá a malé jedlá
Kuchyňa:Talianska

Ingrediencie

  • 4 ks dlhého a relativne úzkeho pečiva, napr. ciabatta
  • 6 filetov ančovičiek
  • 1 malá cibuľa
  • 1 paradajka bez šupky a semienok
  • Niekoľko plátkov parmskej šunky
  • ½ mozzarelly
  • citrónová šťava
  • pár čiernych olív
  • olivový olej
  • ½ zväzku zelenj petržlenovej vňate
  • 1 baklažan

Postup prípravy

Ciabattu rozkrojte pozdĺžne, pokropte olivovým olejom a vložte do rúry predhriatej na 180 °C, aby se dobre zapiekla.

Medzitím nakrájajte baklažan pozdĺžne na tenké plátky. Posolte a grilujte na grilovacej panvici poliatej olivovým olejom. Pri smažení ich niekoľkokrát otočte a dochuťte čiernym korením. Ančovičky rozmačkajte, vložte do kuchyňského robota, pridajte paradajku, nakrájanú cibuľu, olivy a petržlenovú vňať.

Všetko dochuťte čiernym korením, pokropte olivovým olejom a rozmixujte na pastu.

Zapečené plátky pečiva potrite ančovičkovou pastou, na ne položte plátky šunky, mozzarelly a grilovaného baklažanu a podávajte.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905