Recepty Canal+ Domo

Zeleninový pilaf s patizónom

Zeleninový pilaf s patizonem
Porad:365 obedov Mariety Mareckej, epizóda 14
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 2 stredné patizóny
  • 2 cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 hrsť malých hrozienok (napr. korintiek)
  • ½ lyžičky škorice
  • ½ lyžičky mletého nového korenia
  • 1 lyžička mletého koriandru
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 strúžok cesnaku
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 hrnček jačmenných krúp
  • 2 hrnčeky vody
  • špetka cukru

K podávaniu

  • Petržlenová vňať

Postup prípravy

Papriky nakrájajte na prúžky, patizóny na menšie kúsky. Ak majú tenkú, mäkkú šupku, neni potreba ich šúpať. Cibuľu nakrájajte na prúžky a cesnak na plátky.

Vo veľkom hrnci zohrejte maslo a olivový olej, pridajte cibuľu, ochuťte cukrom a soľou a smažte. Pridajte cesnak, nové korenie, škoricu, koriander a paradajkový pretlak. Po chvíli pridajte patizóny, hrozienka a papriku.

Smažte všetko za stáleho miešania asi 5 minúť. Potom pridajte krúpy, zalejte vodou, prikryte, znížte plameň a varte asi 20 minút. V prípade potreby dolejte vodu a dochuťte.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905