Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Creme patissiere s granolou a ovocím

Creme patissiere s granolou a ovocem
Porad:Dávid v Európe 3, epizóda 2
Chod:Dezert
Kuchyňa:Francúzska

Ingrediencie

  • Creme patissiere:
  • 4 žĺtky
  • 4 lyžice cukru
  • 1 lyžica múky alebo kukuričného škrobu
  • 500 ml mlieka (može byť rastlinné, napr. ryžové)
  • 1 kvet čiernej  bazy
  • 40 g masla

Granola:

  • 1 pohár ovsených vločiek
  • 2 lyžice kešu orechov
  • 2 lyžice mandlí
  • 2 lyžice oleja, napr. kokosového
  • 2 lyžice medu alebo javorového sirupu
  • jahody
  • černice
  • čučoriedky
  • listy mäty
  • kvet čiernej bazy na ozdobu

Postup prípravy

Creme patissiere
Mlieko priveďťe k varu. Ušľahajte žĺtky s cukrom, pridajte škrob alebo múku a premiešajte. Nalejte horúce mlieko do misky so žĺtkami a premiešajte. Potom všetko nalejte zpäť do hrnca a za stálého miešania  niekoľko minút varte na strednom ohni, kým nezískate krém konzistencie hustej smotany.

Hrniec odstavte, hmotu nalejte do misy, pridajte 40 g studeného masla a premiešajte, aby sa ingrediencie dobre spojili. Počkajte, kým hmota vychladne.

Granola
Opražte mandle a orechy na suchej panvici a  odložte stranou. Na tej istej panvici opražte ovsené vločky. Keď budú vločky zlaté, pridajte mandle a ořechy, kokosový olej a med. Všetko premiešajte a ešte chvíľu oprážajte. Dajte do misky a nechajte vychladnúť.

Na tanier nalejte creme patissiere, pridajte granolu a čerstvé ovocie. Ozdobte lístkami mäty a kvetmi čiernej baze.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905