Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Newyorský cheesecake s malinami

Newyorský cheesecake s malinami
Porad:365 obedov Mariety Mareckej, epizóda 13
Chod:Dezert
Kuchyňa:Americká

Ingrediencie

Horná vrstva

  • 300 g malín
  • 100 g cukru
  • 2 lyžice želatíny

Spodná vrstva

  • 150 g keksíkov  (nejlépe s kakaovou náplní)
  • 75 g masla

Tvarohová vrstva

  • 900 g smotanového tvarohu
  • 250 g kryštálového cukru
  • 200 ml smotany
  • 4 vajíčka M
  • 2 žĺtky
  • 3 plné lyžice pšeničnej múky
  • 2 lyžičky vanilkovej pasty
  • kůra z citrónu
  • 1 lyžice citrónovj šťavy

Postup prípravy

Vložte maslo a rozdrtené keksíky do kuchyňského robotu. Rozmixujte nahrubo, vtlačte hmotu na dno koláčovej formy vyloženej papierom na pečenie. Vložte do chladničky. Ďalej vložte všetky ingrediencie na tvarohovú vrstvu do mixéru a krátko mixujte, len kým sa ingrediencie nespoja.

Koláčovú formu s rozdrtenými keksíkmi zabalte do alobalu, aby sa do koláča nedostala voda. Pridajte na keksíky tvarohovú hmotu a všetko vložte do druhej, širšej nádoby. Do tej nalejte horúcu vodu do ½ výšky formy s koláčom. Celé to vložte na 15 minút do rúry úredhriatej na 180°C. Potom znížte teplotu na 110°C a pečte ďaľších 80–90 minút, kým neni tvarohová vrstva pevná, ale pružná. Vypnite rúru a koláč v nej nechajte ešte 10 minút. Potom pootvorte dvierka a nechajte ho ďaľších 10- 15 minút vychladnúť.

Medzitým si připravte malinovú vrstvu. Maliny posypte cukrom a zahrejte. Keď sa začnú rozpadať, rozmixujte ich mixérom. V prípade potřeby môžete všetko prepasírovať cez syto.

Želatinu zalejte studenou vodou a odložte, kým nenabobtná. Pridajte ju k teplým malinám a krátko zahrejte, kým sa želatína úplne nerozpustí. Teplú malinovú hmotu nalejte na koláč a nechajte úplne vychladnúť. Vložte tvarohový koláč na noc do chladničky a podávajte vychladnutý.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905