Recepty Canal+ Domo

Slávky v kokosovom mlieku a zeleninou stir-fry

Slávky v kokosovém mléce a zeleninou stir-fry
Porad:Dávid v Európe 3, epizóda 7
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Francúzska

Ingrediencie

  • 1 kg čerstvých slávok
  • 1 pohár bieleho suchého vína
  • 200 g ryže basmati
  • listy a stonky koriandru, jemne nasekané
  • pažitka jemne nasekaná
  • 1 lyžička rasce
  • cukrový hrášok
  • 1 mrkva, nakrájaná na prúžky julienne
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na prúžky julienne

Omáčka

  • 1 chilli paprička, jemne nasekaná
  • 1 kúsok citronóvej trávy, jemne nasekaný
  • 2 strúžky cesnaku, nastrúhané
  • kúsok zázvoru, nastrúhaný
  • kokosové mlieko
  • 1 lyžica ryžového oleja
  • soľ

Postup prípravy

Omáčka
V mažiari rozdrťte papričku a citrónovú trávu, pridajte nastrúhaný zázvor a cesnak. Zalejte olejom a dochuťte soľou. Premiešajte a dajte na bok. Uvarte slávky v hrnci s bielym vínom a na konci pridajte stonky koriandru a pažitku. Premiešajte a dajte na bok.

Zelenina stir-fry
Nakrájanú mrkvu, papriku a cukrový hrášok osmažte na rozpálenej panvici, dochuťte soľou a dajte na bok. Na suchej panvici opražte rascu, pridajte uvarenú ryžu a lyžicu ryžového oleja. Všetko premiešajte.

Omáčku prelejte na pánvicu a priveďte k varu. Primiešajte kokosové mlieko a všetko chvíľku povarte.

Uvarené slávky vložte do misky, zalejte omáčkou a ozdobte koriandrom. Ryžu so zeleninou podávajte zvlášť na tanieri.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905