Recepty Canal+ Domo

Chlebíček s lososom, vajíčkom a nakladanou cibuľkou

Lososový chlebíček s vejcem a nakládanou cibulkou
Porad:Dávid v Európe 3, epizóda 1
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Predjedlá a malé jedlá
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 2 plátky pšeničného chleba
  • 1 filet z lososa s kožou
  • 2 vajíčka
  • 1 malá červená cibuľa  nakrájaná na tenké prúžky
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžica soli
  • 50 ml vody
  • 50 ml jablčného octa
  • pol zväzku kôpru hrubo nasekaného, plus trochu na ozdobu
  • čerstvý koriander na ozdobu
  • 1  jogurt
  • olivový olej
  • šťava z polky limetky
  • soľ
  • biele korenie

Marináda na lososa:

  • 4 lyžice sójovej omáčky
  • šťava z polky limetky a pol limetky nakrájanej na štvrtiny
  • 1 lyžica medu

Postup prípravy

Zmiešajte cukor, soľ, vodu a ocot. Ponorte cibuľu do marinády a odložte aspoň na 20 minút.

Pripravte marinádu na lososa –zmiešajte sójovú omáčku, sťavu z limetky, nakrájanú limetku a med dohromady , zalejte filé a odložte na 10 minút.

Medzitím pripravte dresink na chlebíček: zmiešajte  jogurt, limetkovú šťavu, kôpor a  dochuťte soľou a korením podľa chuti. Dajte na bok. Filé vyberte z marinády a opražte na grilovacej pánvici. Najskôr zo strany, kde je  koža,  kým nezkaramelizuje, potom otočte a opražte druhú stranu. Dajte na bok.

Pripravte ztratené vajíčka. Do vriacej vody nalejte jednu lyžicu bieleho octa. Urobte vír a opatrně vlejte vajíčko do vody. Varte 2 minuty, sceďťe a urobte to isté s druhým vajíčkom.

Polejte chleba olivovým olejom, potom položte kúsky ryby, cibuľové krúžky a vajíčko.  Ozdobte koriandrom, kôprom a polejte dresinkom. Pridajte kúsky limetky.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905