Recepty Canal+ Domo

Kukuričná zapekanka s domácou klobásou a smaženými hubami

Kukuřičná zapékanka s domácí klobásou a smaženými houbami
Porad:Ako nafúknuť malý byt 2, epizóda 3
Druh mäsa:Bravčové
Zverina
Chod:Predjedlá a malé jedlá
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 30 dkg udenej slaniny
  • 50 dkg zverinovej klobásy
  • 30 dkg šunky
  • cibuľa
  • 5 strúžkov cesnaku
  • hrsť lesných húb, napr. babiek, surových alebo sušených
  • 2 poháre láku z uhoriek
  • lyžička čierneho korenia
  • špetka šafránu
  • pár vetvičiek ligurčeku
  • 1 kg kukuričnej krupice
  • pol kocky masla
  • 80 g pliesňového sýra

Smažené huby

  • hrsť húb enoki
  • hrsť húb shimeji
  • 50 ml olivového oleja
  • 4 strúžky cesnaku
  • čierne korenie
  • soľ
  • trocha citrónovej šťavy
  • pár vetvičiek čerstvého ligurčeku

Postup prípravy

Udeniny nakrájajte na malé kúsky a osmažte na oleji. Pridajte lesné huby a nakrájanú cibuľu a cesnak. Ak používate sušené huby, namočte ich najprv do teplej vody.

Všetko zalejte lákom z uhoriek a varte asi 5 minút na miernom ohni. Dochuťte čiernym korením. Pridajte šafrán a nasekaný ligurček. Teraz pomaly pridávajte kukuričnú krupicu a naustále miešajte. Keď vznikne hustá hmota, pridajte dve lyžice masla. Všetko vložte do nižšieho pekáčku, posypte syrom a dajte na niekoľko minút do predhriatej rúry., aby sa syr rozpustil.

Výborným doplňkom budú smažené, chrumkavé huby s ligurčekom. Vložte huby na panvicu a opražte na olivovom oleji. Pridajte cesnak, čierne korenie, citrónovú šťavu a ligurček. Všetko dôkladne premiešajte a podávajte k zapečenému jedlu.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905