Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Poctivá hrachová polievka z bravčových ušiek a udených rebierok

Poctivá hrachová polévka z vepřových oušek a uzených žebírek
Porad:Jakubiak rodine 2, epizóda 2
Druh mäsa:Bravčové
Chod:Polievka
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 3 udené bravčové ušká
  • 1 kg udených rebier        
  • zelenina do polievky                 
  • bobkový list
  • nové korenie
  • 3 sušené huby             
  • 2 strúžky cesnaku
  • 2 l vody
  • 4 zemiaky
  • 1,5–2 poháre lúpaného hrášku (namočeného cez noc)
  • hrst čerstvej majoránky

Horčica

  • pohár namočených horčičných semien
  • 50 ml vinného octa
  • špetka soli
  • lyžice červenej udenej pálivej papriky
  • lyžička medu

 

Postup prípravy

Do hrnca vložte pečenú polievkovú zeleninu spolu s pečeným cesnakom. Pridajte udené bravčové rebrá, ušká a korenie: nové korenie, bobkový list a sušené huby. Zalejte vodou a varte 2–3 hodiny.

Potom vývar sceďte a pripravte si suroviny na hrachovú polievku. Do polievky použite mrkvu z vývaru, nakrájanú na kocky. Pridajte surové zemiaky, nakrájené na kocky a nakoniec hrášok. Polievku varte 40 minút. Do hotovej polievky rozdrťte strúžok cesnaku a pridajte čerstvú majoránku.

Veľmi dobrým doplňkom polievky budú varené rebrá s domácou horčicou. V mixéri zmiešajte horčičné semienka, papriku, ocot, med a soľ. Všetko premixujte, aby sa ingrediencie spojili. Podávajte horčicu ako doplnok k rebrám.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905