Recepty Canal+ Domo

Pečená kačica s pomarančami, jablkami a brusnicovou omáčkou

Pečená kachna s pomeranči, jablky a brusinkovou omáčkou
Porad:Jakubiak rodine 2, epizóda 4
Druh mäsa:Kačacie
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • kačica            
  • 3 kyslé jablká
  • pomaranč
  • hrsť sušeného ovocia
  • 6 strúžkov cesnaku
  • lyžička majoránky
  • lyžička hrubozrnnej soli
  • 2 špetky škorice
  • pohár vody

Noky

  • 1 balenie nokov
  • 2 strúžky cesnaku
  • lyžica masla
  • pár vetvičiek tymiánu
  • pár vetvičiek šalvije
  • vetvička cherry paradajok

Omáčka

  • pohár brusiniek
  • šťava z 2 pomarančov
  • pár vetvičiek čerstvej majoránky
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čierneho korenia
  • jablká z kačice
  •  

Postup prípravy

Jablká ošúpte a zbavte jadrincov. Všetko ovocie, aj to sušené, najemno nakrájajte a vložte dovnútra kačice. Odrežte trtáč.

Pripravte si marinádu – cesnak, majoránku, soľ, čierne korenie a škoricu zmiešajte v mixéri a kačicu marinádou poriadne potrite. Nechajte cez noc marinovať v chladničke.

Pred pečením kačicu jemne pokropte vodou a vložte na 10 minút do predhriatej rúry na 220°C. Potom znížte teplotu na 180 °C. A pečte ďaľšiu hodinu a pol. Každých 30 minút kačku otočte a prelejte omáčkou, ktorá sa vytvorí. Na pánvici rozpálte maslo a pridajte cesnak, tymián, šalviu a noky. Nakoniec pridajte cherry paradajky. Noky smažte dozlatava.

Pripravte si omáčku. Jemne prehrejte brusinky na pánvici a pridajte šťavu z pomaranča, majoránku, soľ, čierne korenie, jablká a pomaranče z kačice. Nechajte chvíľu redukovať, aby omáčka zhustla a prísady sa spojili.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905