Recepty Canal+ Domo

Melanzana beccafico

Melanzana beccafico
Porad:Súbojj chutí – David vs. Matteo 2, epizóda 2
Chod:Obed
Večera
Predjedlá a malé jedlá
Kuchyňa:Talianska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 1 baklažán (asi 400 g)
  • 60 g hrozienok
  • 100 g strúhanky
  • 50 g syra pecorino
  • 50 g píniových orieškov
  • 4 lyžice olivového oleja
  • petržlenová vnať
  • soľ
  • čierne korenie
  • citrón
  • 1 šalotka

Paradajkový dip:

  • Cherry paradajky v konzerve
  • olivový olej
  • oregano
  • soľ
  • čierne korenie

Postup prípravy

Hrozienka na 15 minút zalejte vodou aby zmäkli.

Na panvici ohrejte olivový olej, opražte strúhanku, na drobno nakrájanú šalotku a piniové oriešky.  Počkajte, než zmes  vychladne, vložte do misky a premiešajte so syrom, nasekanou petržlenovou vnaťou a hrozienkami.
Baklažan nakrájajte na plátky, posoľte a ugrilujte na grilovacej panvici. Na každý plátok položte náplň a zrolujte. Ak sa baklažán nezroluje, možete použiť špáratko.

Vložte do pekáča, medzi rolky vložte položte plátok citrónu, pokvapkajte olivovým olejom a vložte do trúby (200 stupňov po dobu 15–20 minút).

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905