Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Bravčové rezne s petržlenovou pastou a zemiakmi v glazúre

Vepřové řízky s petrželovou pastou a glazovanými bramborami
Porad:365 obedov Mariety Mareckej, epizóda 6
Druh mäsa:Bravčové
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 4 bravčové kotlety
  • ½ zväzku petržlenovej vňate
  • 3 vetvičky bazalky
  • 2 strúžky cesnaku
  • 3 sušené paradajky
  • soľ
  • čierne korenie
  • strúhanka
  • 2 vajíčka
  • 2 lyžica mlieka
  • hladká múka
  • olivový olej
  • sádlo
  • 500 ml mlieka
  • 1 cibuľa
  • 2 bobkové listy

Zemiaky

  • 12 stredne veľkých nových zemiakov
  • 2 strúžky cesnaku
  • 2 lyžice dijonské horčice
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžica jablčného octa
  • soľ
  • čierne korenie

Šalát

  • 4 hrste čerstvého špenátu
  • ½ dubového šalátu, rímskeho alebo listového červeného
  • 1 červená cibuľa
  • ½ granátového jablka
  • olivový olej
  • citrónová šťava
  • soľ
  • čierne korenie
  • čerstvý tymián

Postup prípravy

Kotlety (asi 1,5 cm) vložte do misky. Pridajte cibuľu nakrájanú na kolieska, bobkové listy a zalejte mliekom. Odložte do chladničky minimálne na 3 hodiny, najlepšie na celú noc.

Do kuchyňského robota dajte petržlen, bazalku, cesnak a sušené paradajky, dochuťte čiernym korením a soľou, pokropte olivovým olejom a rozmixujte na pastu. Zemiaky v šupke umyte, vložte do hrnca a varte v osolenej vriacej vode asi 20 minút.

Zmiešajte horčicu, med, ocot a prelisovaný cesnak. Marinádu nalejte na uvarené zemiaky a vložte ich do rúry predhriatej na 200°C. Pečte asi 15–20 minút, kým nebudú zlatavé.

Medzitím pripravte šalát. Listy šalátu natrhajte najemno, pridajte špenátové listy, cibuľu nakrájanú na tenké kolieska, tymián, soľ, čierne korenie a semienka z granátového jablka. Zamiešajte a odložte na bok.

Rezne usušte, naklepte z obidvoch strán, posolte a posypte čiernym korením. Jednu stranu potrite pastou z petržlenu, obalte v múke, vajíčkách rozšľahaných s mliekom a v strúhanke. Smažte na rozpálenom sádle. Podávajte s glazovanými zemiakmi a šalátom a šalátom pokropeným citrónovou šťavou a olivovým olejom.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905