Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Halibut s horčicou na citrusoch s krúpami, šošovicou a špargľou

Halibut s hořčicí na citrusech s kroupami, čočkou a chřestem
Porad:365 obedov Mariety Mareckej, epizóda 5
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Francúzska

Ingrediencie

  • cca 800 g filetov z halibuta
  • 1 ružový grapefruit
  • 1 limetka
  • 1 pomaranč + 1 na šťavu
  • 1 lyžica francúzskej horčice
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2–3 lyžice medu
  • 1 pohár ječmenných krúp
  • 1 pohár čiernej alebo hnedej šošovice
  • petržlenová vňať
  • ½ zväzku špargle
  • 2 lyžica kokosového oleja
  • 4–5 redkvičiek
  • 1 strúžok cesnaku
  • citrónová šťava
  • soľ
  • čierne korenie
  • rôzne klíčky na ozdobu

Postup prípravy

Krúpy a šošovicu varte zvlášť, kým nebudú mäkké. Potom sceďte a zmiešajte. Špargľu ošúpte, nakrájajte na menšie kúsky a krátko osmažte na kokosovom oleji. Pridajte aj s olejom ku krúpom a šošovici. Pridajte nasekanú petržlenovú vňať a najemno nakrájanú redkvičku. Dochuťte soľou, čiernym korením, pokvapkajte citrónovou šťavou a dajte na bok.

Halibuta usušte papierovou servítkou, odstraňte kosti a kožu. Zmiešajte horčicu so šťavou z jedného pomaranča, s medom a lyžicou olivového oleja. Ostatné citrusy nakrájajte na plátky a vložte do pekáča. Halibuta nakrájajte na menšie porcie, dochuťte soľou a čiernym korením a potrite horčičnou marinádou.

Položte na ovocie a vložte asi na 20 minút do rúry predhriatej na 180°C. Na porciu krúp so šošovicou položte porciu halibuta. Ozdobte klíčkami.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905