Recepty Canal+ Domo

Fazuľová polievka s udenými slivkami

Fazolová polévka s uzenými švestkami
Porad: Zelená revolúcia Marty Dymek, epizóda 12
Chod:Polievka
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 1 pohár malých fazulí, namočených cez noc v 2 litroch vody
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 1 petržlen
  • 2 udené slivky nakrájané na prúžky
  • 4 bobkové listy
  • 4 guličky nového korenia
  • 2 guličky jalovca
  • 4 guličky čierneho korenia
  • 1 lyžička rasce
  • 2 zemiaky
  • 1 lyžička majoránky
  • ½ lyžičky tymiánu
  • ½ lyžičky saturejky
  • 2 strúžky cesnaku
  • rastlinný olej

Postup prípravy

Cibuľu, mrkvu a petržlen nakrájajte na kostičky. Na dne veľkého hrnca rozpálte olej, pridajte zeleninu, udené slivky, bobkový list, nové korenie, jalovec, čierne korenie a rascu. Až úplne nakoniec pridajte nasekaný cesnak, zemiaky a ostatné korenie. Smažte ďaľšiu minutu.

Potom pridajte fazule spolu s vodou, v kterej boly namočené cez noc, uberte plameň a varte pod pokličkou 1,5 hodiny. Až fazule zmäknú, dochuťte soľou a čiernym korením. Podávame s nasekanou petržlenovou vńaťou a s obľúbeným pečivom.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905