Recepty Canal+ Domo

Celerové rezne s jablčným pyré

Celerové řízečky s jablečným pyré
Porad: Zelená revolúcia Marty Dymek, epizóda 12
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 1 veľký celer (cca 1 kg)
  • 4 bobkové listy
  • 4 guličky nového korenia
  • 8 guličiek čierneho korenia
  • 1 lyžička ligurčeku
  • 1 lyžička majoránky
  • 4 strúžky cesnaku
  • 4 lyžice sójovej omáčky
  • ½ lyžičky trstinového cukru
  • 1 lyžička soli
  • repkový olej

Strúhanka

  • 4 lyžice zemiakovej múky + 4 lyžice vlažnej vody
  • 4 lyžíce strúhanky
  • ¼ lyžičky čerstvo umletého čierného korenia
  • ¼ lyžičky čerstvo umletého koriandru
  • ¼ lyžičky soli

Pyré

  • 4 zemiaky
  • ½ jablka
  • ¼ pohára rastlinného mlieka
  • ⅛ lyžičky čerstvo nastrúhaného muškátového oriešku
  • soľ
  • čierne korenie

 

Postup prípravy

Celer očistite a okrájejte nožom. Potom ho nakrájajte na silné plátky. Do 1 litru vody dajte všetko korenie, pekne jedno po druhom a plátky celeru. Varte pod pokličkou 8 – 10 minút, kým celer nezmäkne.(ideálně al dente). Zemiaky ošúpte a nakrájajte na 1/8, jablko zbavte šupky a jadrinca. Všetko vložte do malého hrnca, pridajte špetku soli a varte domäkka.

Uvarené plátky celeru nachajte odkvapkať a pripravte si dve mističky na obalovanie. V jednej zmiešajte zemiakovú múku s vlažnou vodou a v druhej strúhanku s veľkou špetkou soli a trochou čierneho korenia. Každý plátok nejprv obalte v zemiakovej múke, a potom v strúhanke.

Smažte na rozpálenom oleji dozlatova. Uvarené zemiaky a jablká sceďte, pridajte veľkú špetku muškátového oriešku, soli a čierneho korenia a všetko razmačkajte, postupne dolievajte rostlinné mlieko.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905