Recepty Canal+ Domo

Hrášková terina

Hrášková terina
Porad: Zelená revolúcia Marty Dymek, epizóda 11
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 400 g mrazeného hrášku
  • ½ litru zeleninového vývaru
  • 1 lyžička agaru
  • 1 zväzok ligurčeku
  • ½ zväzku kôpru
  • 1 strúžok cesnaku
  • kôra nastrúhaná z 1 citrónu
  • soľ a čierne korenie
  • plátky cukýny
  • voda s ľadom

Postup prípravy

Zeleninový vývar priveďte k varu, pridajte hrášok a varte ďaľších 5 minút. Potom hrášok sceďte a rýchlo ho vložte do vodnej lázne s ľadom. Vývar uchovajte a nalejte zpäť do hrnca, v ktorom sa varil.

Do vývaru pridajte agar a priveďte znovu k varu, potom odstavte a nechajte vychladnúť. Medzitým sceďte hrášok,ktorý rozmixujte so zbytkom ingrediencí do hustej pasty. Za stálého mixovania postupne pridávajte vývar, nakoniec dochuťte soľou a čiernym korením.

Formu vyložte plátkami cukýny a na ňu nalejte hráškové cesto. Dajte na 3 hodiny do chladničky. Keď stuhne nakrájajte ho.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905