Recepty Canal+ Domo

Hubový stroganov

Houbový stroganov
Porad: Zelená revolúcia Marty Dymek, epizóda 11
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 250 g hlívy ústričnej
  • 250 g šampiónov
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžička cukru
  • olej
  • 1 veľká cibuľa
  • 50 ml zubrovky
  • 1 pohár slnečnicového krému
  • 1 lyžička paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička horčice
  • ½ nakladané uhorky, nasekané
  • soľ
  • čierne korenie

Príloha

  • čerstvá petržlenová vňať
  • plátky bielej cibule

Postup prípravy

Na dne veľkého hrnca rozpálte olej, pridajte hlívu a smažte 2 - 3 minúty. Z obidvoch strán. Keď je hlíva skoro hotová, môžete pridať sójovú omáčku so špetkou cukru. Pečte dozlatava a potom osmaženú hlívu rýchlo preložte na papierovú servítku.

Na dne toho istého hrnca rozpálte lyžicu a pridajte cibuľu. Smažte 3 – 4 minúty dozlatava, kým nezmäkne, vzápätí pridajte šampióny. Zamiešajte, nalejte Zubrovku a zvýšte plameň. Keď sa Zubrovka vyparí, smažte šampióny ešte 2 – 3 minúty a pridajte ostatné ingrediencie. Jemne premiešajte a duste ďaľších 5 minút. Podávajte s ryžou, alebo s pečivom, čerstvou petržlenovou vňaťou a cibuľkou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905